Inhoud SAM 223

- SHOT Show 2020          
Het nieuwsoverzicht van de 42ste SHOT Show in Las Vegas. Zo’n 2600 bedrijven hebben weer heel wat bedacht en SAM doet uitgebreid verslag.
 
- De Glock 44 in kaliber .22 LR       
De Glock 44 is Glock’s eerste kleinkaliber pistool. Dat zorgt voor heel wat opwinding in de wapenwereld. SAM kon het pistool uitproberen.
 
- Beretta 694
Kleiduiven schieten is een van de meest populaire vormen van schietsport. Na uitgebreide research ontwikkelde Beretta ontwikkelde er een nieuw geweer voor, de 694, met een hoop high-tech snufjes.
 
- Messennieuws                                  
Het laatste nieuws van de SHOT show op messengebied van Benchmade, Spyderco, CRKT, Zero Tolerance en SOG. 
 
- Historie: Beardmore-Farquhar machinegeweren                    
Moubray Gore Farquhar ontwikkelde in samenwerking met William Beardmore & Co tussen 1919 en 1934 een flinke serie machinegeweren. Hoewel het zonder uitzondering lichte en compacte wapens waren, werd er nooit één ingevoerd.
 
Historie: Duitse zelflaadgeweren deel 2
In het eerste deel van dit artikel zijn een stuk of twintig semi-automatische geweren beschreven, die tussen het einde van de 19de eeuw en het einde van de Eerste Wereldoorlog werden ontworpen. Veel leverde dat nog niet op, maar vanaf de jaren ’20 kwam er iets meer structuur in de Duitse ontwikkelingen.
 
- Historie: De Hotchkiss modèle 1914 zware mitrailleur
De belangrijkste Franse zware mitrailleur uit de Eerste Wereldoorlog was de Hotchkiss modèle 1914. Behalve in Frankrijk was de mitrailleur in zo’n dertig andere landen in gebruik, hetzij als officieel ingevoerd model, hetzij als buitwapen. Tijdens de eerste Wereldoorlog werden ook 5255 stuks geleverd aan de American Expeditionary Force in Europa.
 
- Historie: Machine Gun Memorabilia
Robert G. Segel heeft een enorme collectie mitrailleur-gerelateerde voorwerpen. Hij laat in elk nummer SAM een deel daarvan zien, met korte beschrijvingen.