Inhoud SAM 241

Nieuws uit Wapenland                   
Negen pagina´s nieuws van de Amerikaanse SHOT Show, met vooral een heleboel nieuwe pistolen.
 
Cabot Guns Limited Editions                               
Het Amerikaanse Cabot Guns maakt de beste 1911 pistolen van de wereld, vinden ze zelf, en daar is wat voor te zeggen. Elk jaar komt het bedrijf met een aantal Limited Editions in een speciale uitvoering, met speciale materialen. Dit jaar zijn dat de California en Ultimate Carry.
 
De M2 karabijn           
De Amerikaanse M1 karabijn is met een slordige 6 miljoen stuks een van de meest geproduceerde wapens uit de Tweede Wereldoorlog. Veel minder bekend is de volautomatische variant van deze karabijn, de M2.
 
Messen: Nieuw voor 2023                          
Een aantal nieuwe messen, maar vooral: de Nederlandse regering wil een volledig draagverbod.
 
De Amerikaanse M60 mitrailleur, deel 2             
In het eerste deel van dit artikel, in SAM 240, zijn de ontwikkeling en invoering van de Amerikaanse M60 mitrailleur beschreven. In dit tweede en laatste deel gaat het over de modellen en varianten.
 
Militär-Historische Ausstellung                    
In het Duitse Wesendorf heeft hebben verschillende verzamelaars hun collectie samengevoegd tot een schitterende museum over de Duitse strijdkrachten. SAM ging er kijken.
 
Historie: Een ‘Chinese’ Mauser C/96                  
Als wapens konden praten … Nou, sommige wapens kunnen dat. Zo vertellen de merken op de kast van dit C/96 pistool een heleboel over de geschiedenis van het wapen. Het pistool werd in 1900 gedragen tijdens de naweeën van de Bokseropstand in China, door een Duitse Marineofficier.
 
Historie: Het FN kleinkaliber trainingsgeweer   
Kort na de Tweede Wereldoorlog kochten de Belgische strijdkrachten bij FN een aantal .22 LR trainingsgeweren. Informatie over deze wapens is helaas schaars. SAM kon een exemplaar uit 1952 fotograferen, en zet de voorhanden gegevens op een rijtje.