Inhoud SAM 222

- Nieuws uit Wapenland                   
Nieuws en wetenswaardigheden uit Wapenland
 
- De 92X: Beretta’s eerste IPSC-pistool 
De 92X is Beretta’s eerste parcourspistool. De hier voorgestelde 92X Performance is gemaakt voor de Production divisie, maar er wordt al hard gewerkt aan uitvoeringen voor de Standard en Open divisie.
 
- Just Right Carbines 
Het Amerikaanse Just Right Carbines maakt semi-automatische karabijntjes die pistoolkalibers verschieten. Het bedrijf heeft een flink aantal modellen, waarvan we er één voorstellen: de recente JRC9 Gen3 Sporter Short.
 
- De European Security Academy
De European Security Academy (ESA) in Polen is een particulier trainingsinstituut, dat al meer dan 25 jaar professionals opleidt op het gebied van defensie, politie en (persoons)beveiliging. SAM liep een paar dagen mee.
 
- De Schmeisser BA15-22 en AR15-9
Waffen Schumacher brengt twee nieuwe Schmeisser-varianten: een kleinkaliber grendelbuks die er uitziet als een AR, en een 9 mm semi-automaat.
 
- Messennieuws
Het laatste nieuws op messengebied.                          .
 
- Musea: Het ‘Militärgeschichtliches Museum’ in Sonntagberg
Het militair-historisch museum in Rosenau am Sonntagberg is een van de grootste Oostenrijkse particuliere verzamelingen op militair gebied. SAM ging kijken.
 
- Historie: Duitse militaire semi-automatische geweren, deel 1
Hoewel de Duitsers al aan het eind van de 19de eeuw geïnteresseerd waren in semi-automatische militaire geweren, duurde het tot in de Tweede Wereldoorlog voor zo’n wapen werd ingevoerd.
 
- Historie: Het ‘Zielfeuergerät’
Aan het einde van de jaren dertig ontwikkelden de Duitsers verschillende apparaten om met losse patronen bij oefeningen mitrailleurvuur na te bootsen. Het Zielfeuergerät 38 was bekend, maar er blijkt ook een ‘Zielfeuergerät Schmeisser’ te hebben bestaan.
 
- Historie: De Madsen pistoolmitrailleurs
Denemarken was er vroeg bij met de ontwikkeling en productie van zelflaadgeweren en lichte mitrailleurs. Op het gebied van pistoolmitrailleurs hadden de Denen echter lange tijd zitten slapen. Toen ze wakker werden, kwamen ze met een opmerkelijk wapen.
 
 - Historie: Machine Gun Memorabilia
Robert G. Segel heeft een enorme collectie mitrailleur-gerelateerde voorwerpen. Hij laat in elk nummer SAM een deel daarvan zien, met korte beschrijvingen.